Inaugurarea sediului Asociației Firmelor Timișene

Înființată la sfârșitul anului 2017, Asociația Firmelor Timișene este în continuă dezvoltare. Cu aproape 40 de membri, antreprenori din diferite domenii, înscriși în ultimele luni și o serie de activități desfășurate în Timișoara, reprezentanții AFTm au organizat un eveniment în cadrul căruia a fost inaugurat noul sediu și a fost prezentată activitatea desfășurată în acest an.

Asociația Firmelor Timișene a fost înființată după modelul celei din Bihor, care după cinci ani de activitate are peste 300 de membri. În Timișoara, proiectul a pornit la sfârșitul anului 2017 cu doar 16 antreprenori, iar din luna aprilie a acestui an dinamica a fost din ce în ce mai mare. Aproape 40 de firme mici și mijlocii au înțeles importanța înscrierii într-un club de business. În cadrul evenimentului au fost prezentate și activitățile organizate de AFTm din primul an de existență.

„Am început seria de evenimente organizate sub patronajul asociației cu o sesiune de informare privind posibilitatea obținerii unei finanțări nerambursabile de 40.000 de euro pentru antreprenori. Evenimentul a fost organizat în martie 2018, fiind prezenți 15 antreprenori. În luna aprilie am organizat un seminar cu privire la introducerea GDPR-ului, fiind atunci intens discutat. Am avut parte de o prezență destul de numeroasă. Subiectul a fost foarte fierbinte la momentul respectiv. În luna mai l-am avut ca invitat pe domnul Victor Șerban în cadrul unui seminar despre monedele virtuale și monedele alternative care erau pe val. Tot în luna mai l-am avut  invitat pe Vlad Stanciu în cadrul unui proiect în care se testează și se implementează tot felul de tehnologii ecologice pentru construcția de locuințe”, a spus Sebastian Sein, director executiv AFTm.

În cadrul Şcolii de Business, AFTm a organizat seminarii de educație financiară prin care participanții s-au putut familiariza cu termenii folosiți în economia de piață. De asemenea, de succes s-a bucurat și lansarea de carte a cunoscutului actor Ion Dichiseanu. Iar pentru anul viitor, membrii asociației vor să organizeze un eveniment după modelul celui din Bihor.

„Ca asociație trebuie să facem și activități în afara sferei antreprenoriale, dar de interes și pentru antreprenori, de dezvoltare personală. Am reușit să organizăm lansarea celor două cărți ale domnului Ion Dichiseanu. O seară frumoasă, liniștită, cu foarte multe povești. Un eveniment reușit, care a adunat oameni din toate sferele. Am organizat o deplasare la festivalul D-ale Porcului organizat în fiecare an de Asociația Firmelor Bihorene și pe care noi ne propunem să îl organizăm în Timișoara anul viitor. Aceasta a fost o vizită de lucru în care am încercat să vedem ce presupune acest eveniment”, a mai spus Sebastian Sein în cadrul evenimentului.

Sediul AFTm se află pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara, la numărul 9.