Romania încotro? – ed. I – 13.03.2019

În data de 13.03.2019, a avut loc prima ediție din șirul de evenimente intitulat „Romania încotro?” organizat de Asociația Firmelor Timișene. Aceste evenimente au ca scop facilitarea dezbaterii unor subiecte ce preocupă mediul antreprenorial românesc, dezbateri ce vor avea față în față oameni de afaceri și oameni politici reprezentativi, precum și reprezentanți ai instituțiilor statului.

Un fost ministru al Finanțelor s-a întâlnit, ieri, la Timișoara, cu antreprenori din județul Timiș pentru a discuta despre problemele pe care le întâmpină. Este vorba de Ioana Petrescu, vicepreședinte Pro România, care a participat la o întâlnire cu Asociația Firmelor Timișene, dar și alți antreprenori locali. Temele dezbătute au vizat mediul de afaceri, dezvoltarea acestuia, predictibilitatea fiscală și modificările fiscale care afectează direct activitatea oamenilor de afaceri.

Una dintre problemele ridicate de oamenii de afaceri timișeni a fost lipsa forței de muncă, temă îndelung dezbătută la nivel local. „Știu că în această zonă a țării există problema lipsei forței de muncă, dar aici cred că trebuie să gândim pe termen lung și să concepem un proiect care să plece de la educație, adică să formăm specialiști pe domenii de activitate care să nu ducă doar la creșterea forței de muncă, ci și la creșterea capitalului uman”, a mai spus Ioana Petrescu.

Nona Micicoi, vicepreședinte al Asociației Firmelor Timișene, a subliniat importanța unor astfel de întâlniri între oamenii de afaceri și decidenții politici. „Mă bucur că am putut avea această discuție deschisă, cu cărțile pe față, cu un om experimentat, deși tânăr, ca Ioana Petrescu, care a fost ministru de Finanțe. Este important pentru noi, ca oameni de afaceri, să fim consultați și ascultați pentru că deciziile politice care se iau ne afectează direct activitatea, în rău sau în bine. Ne dorim să repetăm astfel de întâlniri și să contribuim, atât cât este posibil, la crearea unui mediu propice antreprenorilor”, a detaliat Nona Micicoi.